Testimonials

De Cortisol-Manager is succesvol in de praktijk.

“Rust nemen was juist datgene wat ik niet meer kon. Mijn hoofd bleef maar malen en ik kon niet meer typen, mijn vingers maakten er compleet andere woorden van. Toen Eugenie me vertelde dat door de stress schade ontstaat aan de verbindingen in je hersenen, viel er al een puzzelstuk op zijn plek. Dus dát was het en ja, zo voelde het ook.”

burnout review

Els

Zelfstandig Ondernemer

Lees haar hele review

“Rust nemen was juist datgene wat ik niet meer kon. Mijn hoofd bleef maar malen en ik kon niet meer typen, mijn vingers maakten er compleet andere woorden van.

Toen Eugenie me vertelde dat door de stress schade ontstaat aan de verbindingen in je hersenen, viel er al een puzzelstuk op zijn plek. Dus dát was het en ja, zo voelde het ook. Ik bedacht het wel, maar het kwam niet meer aan bij mijn vingers.

Doordat ik niet meer kon werken, werd de rusteloosheid nog veel erger. Ik voelde me zo waardeloos, was zo huilerig en zo mislukt. Ik wilde daar juist niet mee geconfronteerd worden. De huisarts raadde me aan om te gaan paardrijden. Maar mijn paard reageerde zo angstig op mijn gestreste energie dat juist dat – al een poos – niet meer veilig was. Wandelen hielp wel iets, maar voelde niet alsof ik iets deed. Bovendien gaf dat ook weer andere prikkels, er ging altijd wel iets mis in die tijd. Wat ik natuurlijk enorm zwaar opnam. Ik hoop het nooit meer mee te maken.

Maar ik weet nu ook: als ik stress voel, kan ik er wat mee doen. Pas dan komt die rust waar we allemaal zo naar verlangen”.

“Ik werk als HR adviseur in het onderwijs. Wat me opvalt bij de medewerkers is dat zij enthousiast zijn over de cortisolmanager. Inzicht in wat er aan de hand is geeft erkenning van hun klachten, en handvatten om te herstellen maakt het concreet. Daarmee wordt een burnout veel beter te hanteren. Vanuit de werkgeverskant merk ik dat het rust geeft.”

guusje review cortisol manaager

Guusje Snip

HR Adviseur
Lees haar hele review

“Ik werk als HR adviseur in het onderwijs. Het komt regelmatig voor dat medewerkers uitvallen met stressgerelateerde klachten. Vaak zijn dit hele betrokken en hard werkende medewerkers. Voordat ik de cortisolmanager ontdekt heb, liep ik er tegenaan dat het advies van de bedrijfsarts; eerst een aantal weken rust, en daarna een verwijzing naar een psycholoog een hele lange weg was die ik vanuit de werkgeverskant als heel ongrijpbaar heb ervaren. De periode van rust leek doelloos, en leidde er vaak toe dat terug naar het werk nog moeilijker was voor de medewerker. Vervolgens kwam de medewerker bij een psycholoog en leerde daar grenzen te stellen. Als de bedrijfsarts adviseerde te starten met reïntegreren leek het bijna onmogelijk voor de medewerker om dat werk weer een plek te geven. Het leven was zonder werk vaak ook al aardig gevuld geraakt. Re-integratie ging in hele kleine stapjes en verliep vaak zeer moeizaam. De medewerker was bang om in oude patronen te stappen, waardoor het leek alsof de medewerker tegenwerkte in de re-integratie. De re-integratie lukte vaak niet en leidde regelmatig tot een WIA aanvraag.

Ik merk dat het traject van de cortisolmanager medewerkers duidelijkheid geeft over wat er met ze aan de hand is, en wat ze kunnen doen om te herstellen. De cortisolmanager heeft een andere benadering, eerst fysiek herstel vanuit een plan en daarna gericht op verandering van patronen. Ik ervaar dat medewerkers en arbodiensten eerst een drempel over moeten vanwege de werkwijze, online en telefonisch. In de praktijk werkt dit juist heel goed. De medewerker kan zelf het tijdstip bepalen om met de cortisolmanager aan de slag te gaan. Zeker in het begin van het verzuim heeft de medewerker vaak niet de energie om naar een afspraak toe te gaan. En er is zeker persoonlijk contact, en het is maatwerk. De één heeft iets anders nodig om te herstellen dan de ander.

Wat me opvalt bij de medewerkers is dat zij enthousiast zijn over de cortisolmanager. Inzicht in wat er aan de hand is geeft erkenning van hun klachten, en handvatten om te herstellen maakt het concreet. Daarmee wordt een burnout veel beter te hanteren. Vanuit de werkgeverskant merk ik dat het rust geeft. De medewerker is met een traject bezig dat ergens toe leidt. Terugkeer naar het werk wordt vaak gemakkelijker en ook dan loopt de begeleiding vaak door, zodat de medewerker er niet alleen voor staat.

Daarnaast ervaar ik Eugenie als een heel toegankelijk en warm iemand met wie het heel prettig is om mee te werken.”

“Door de Cortisol-manager heb ik inzicht gekregen in wat stress met mijn lijf doet en daarbij handvatten gekregen om heel concreet de stress aan te pakken. Toen ik net begon, zat ik echt vol in mijn burn-out. In mijn ‘hoofd’ ging het wel oké, maar vooral lichamelijk was ik echt ‘op’. Door de oefeningen wordt het niet alleen een theoretisch verhaal, maar wordt het ook concreet gemaakt.
Ik vind het heel erg fijn om in mijn eigen tempo de lessen te volgen. De combinatie met coaching heb ik als superfijn ervaren!!”

Cortisol-manager

Clarike

“Vanuit mijn professie als adviseur HRD heb ik veel te maken gehad met trajecten rond stress en burn-out. Toen ik er zelf last van kreeg, ben ik aan de slag gegaan met de cortisol manager omdat deze aanpak vernieuwend is en me erg aansprak. Het was vooral fijn dat je de mogelijkheid krijgt om aan de verschillende knoppen te draaien en de regie te pakken i.p.v. dat je het gevoel hebt dat alles je overkomt en het één grote brij is.
Aanvullend op het online programma geeft Eugenie, daar waar het nodig is, doortastende coaching. Ze haalt snel de angel uit waar je op vast loopt, zonder over te nemen. Daardoor kom je juist in je kracht. Het programma heeft mij geholpen in korte tijd, stapje voor stapje, zelf weer aan het roer te komen en te herstellen. En de toekomst weer met plezier tegemoet te zien!”

burnout review

Angelina

Adviseur HDR

“Ben aan de slag gegaan met de cursus toen ik midden in een burn-out zat. De cursus benadert het aspect van je energie verbruik en gebruik in het dagelijks leven en hoe je in de toekomst beter met stress kan omgaan. Een aanrader voor iedereen met burn-out problemen.”

testimonial

Martijn

Zorgmedewerker

“Door de eenvoud en doelgerichtheid heb ik het gevoel iets bruikbaars in handen te hebben. Nu ik het ook in de praktijk toepas levert me dat weer meer inzichten op. ik kan toepassen wanneer ik het gevoel heb dat het wel een beetje minder mag.”

burnout review

Joost

Ondernemer

“De Cortisol-manager leverde mij belangrijke inzichten en simpele handelingsperspectieven met het resultaat dat ik een rust ervaar die mij een sterk gevoel geeft. Het programma is hands-on en pragmatisch. De coach heeft een prettige en authentieke stijl. Geen zware kost, maar luchtige logica, humor en echt contact.”

burnout review

Charlotte

Ondernemer

“Grip op werkstress heeft mij enorm geholpen om grip te krijgen op mijn stress. Ik heb inzicht gekregen in wat stress nu werkelijk inhoudt en zie nu in dat het een super mechanisme van mijn lijf is, dat me vooral probeert te helpen! De oefenen, de filmpjes en de persoonlijke terugkoppeling over mijn voortgang hebben me uit mijn dip gehaald en nu heb ik handvatten die ik kan toepassen wanneer ik het gevoel heb dat het wel een beetje minder mag.”

herstel burn-out snel

Ingeborg

Jurist

“Na dik een jaar lang in een burnout gezeten te hebben en veel gesprekken en trainingen met psychologen, wist Eugenie in ruim 2 maanden tijd de juiste snaar te raken. Nu ben ik nu over het ergste heen. Ik heb meer grip op mijn functioneren. Het is fijn dat je de training in je eigen tijd kan volgen. De afwisseling van tekst, multiple-choice vragen, filmpjes en open vragen maken het overzichtelijk en behapbaar. Wat heel erg prettig is met een hoofd dat snel vol zit en overprikkeld raakt. Ik ben blij dat ik Eugenie gevonden heb!”

review

Christa

Onderwijsassistent po

“Eugénie is hartelijk, houdt focus op het gestelde doel, stelt gerichte vragen die sturen naar mogelijkheden en oplossingen. Ze straalt positiviteit en vertrouwen uit en geeft haar gesprekspartner het gevoel dat ze waardevol is en competent om eigen doelen te realiseren. Ze zet humor in, waardoor zaken niet zwaarder, maar ook niet lichter worden dan dat ze zijn.”

stress coach review

Christelle

Psycholoog

“Ik heb zoveel geleerd dat ik nu – en in de toekomst – beter kan anticiperen op fysieke (& mentale) reacties van stress. Ik heb meer energie en voel mij fysiek en mentaal veel beter dan een aantal maanden geleden.
Je vroeg me om een rapportcijfer? Nou, dat is een dikke negen!”

testimonial

Remko

Leerkracht basisonderwijs & IB-er
Lees zijn hele review

“Toen ik begon met de Cortisol-manager was is fysiek en mentaal moe, maar kon ik dat niet meteen accepteren. Dit accepteren heeft ook best lang geduurd, maar mijn lichaam ‘dwong’ als het ware mijn acceptatie af, want mijn lichaam protesteerde, als ik over mijn grens ging. Dit is best confronterend.

In jouw programma kreeg ik informatie over wat cortisol doet en wat er gebeurt als je langdurig in de stress zit. Ik heb de telefonische contacten tussendoor ook als erg prettig ervaren. Door de vraagstelling moest ik dieper denken en daardoor vond ik ook de woorden voor wat er bij mij daadwerkelijk achter zat, achter die burn-out.

Volgens mij kwam daardoor de acceptatie op gang, en intussen heb ik zoveel geleerd dat ik nu – en in de toekomst – beter kan anticiperen op fysieke (& mentale) reacties van stress. Ik heb meer energie en voel mij fysiek en mentaal veel beter dan een aantal maanden geleden. Je vroeg me om een rapportcijfer? Nou, dat is een dikke negen! “

“De diagnose is uiteraard niet leuk, maar er valt nu wel veel op z’n plek. En ik kan er nu op een goeie relationele manier mee omgaan, dankzij jouw programma!
Dus ik hou het zelf maar op een gelukje bij een ongeluk en stap met opgeheven hoofd de medische molen in. En ik ben je nog dankbaarder dat ik van jou heb geleerd hoe ik met stressvolle situaties om moet gaan en deze energie in iets positiefs kan omzetten!”

review

Mandy

Oogheelkundig assistent
Lees haar hele review

“In het begin heb ik me altijd verzet tegen de diagnose burn-out. Het klopte niet helemaal, daarvoor vond ik alles veel te leuk en wilde ik te graag. Maar ondertussen had ik wel jarenlang klachten, zoals hoofdpijn, altijd gevoelige spieren, stijve schouders, zere nek en rug. Totdat ook mijn hoofd niet meer wilde… en ik diagnose burn-out kreeg. Die klopte ook wel.

Jij kwam op me pad en met jouw programma werd mijn hoofd weer helder, ik werd meer ontspannen en de al eerder bestaande klachten zwakte weer af naar normaal. Voor mij dan.
Maar de lichamelijke klachten werden alleen maar erger. Zo erg dat ik al 2 weken niet had geslapen en me weer ziek moest melden. Toen storten mijn lijf pas echt in en kwam ik via de huisarts bij de reumatoloog. Waarschijnlijk loop ik al jaren met niet herkende reumatische klachten en zijn die nu door de burn-out verder aangewakkerd. 

Die diagnose is uiteraard niet leuk, maar er valt nu wel veel op z’n plek. En ik kan er nu op een goeie relationele manier mee omgaan, dankzij jouw programma! Dus ik hou het zelf maar op een gelukje bij een ongeluk en stap met opgeheven hoofd de medische molen in. En ik ben je nog dankbaarder dat ik van jou heb geleerd hoe ik met stressvolle situaties om moet gaan en deze energie in iets positiefs kan omzetten!”

“Toen bleek dat ik vanwege vermoeidheid geen volledige werkdagen meer kon maken, ben ik op advies van mijn bedrijfsarts het traject Cortisol-manager gestart bij Eugénie. De combinatie van een e-learning in combinatie met persoonlijke begeleiding werkten voor mij heel goed. Eugénie zorgde voor een open gesprek, ruimte voor nadenken over je eigen handelen en praktische tips om weer beter te worden. In mijn situatie was de aanpak vooral gericht op het functioneren tijdens werk, maar de adviezen helpen ook om op privévlak te groeien en stappen te maken. Door de praktische aanpak heb ik meer controle over mijn eigen functioneren en weet ik mijn grenzen veel beter aan te geven.”

burnout review

Shawny

Zorgmedewerkster

“De Cortisol-manager heeft mij geholpen om van mijn klachten af te komen. Dat kan echt, maar je moet het wel zelf doen. Door te onderzoeken hoe je stressreactie is, hoe je je daarbij voelt en wat je wel kunt als je een mindere dag hebt. Je leert er mee omgaan en je kan het daarna toepassen. Het is makkelijk dat je het programma thuis kan doen, je kunt contact hebben wanneer je wilt en het is duidelijk.

Nu gaat het goed! M’n energie is terug en ik voel me weer fit. Ik heb zeker nog wel eens mindere dag maar ik weet nu wat ik moet doen om voor mezelf te kijken waar het aan ligt en mijn acties daar op aan te passen! ”

herstel burn-out snel

Martina

Medewerkster thuiszorg

Enthousiast?

Plan een vrijblijvende belafspraak

Pin It on Pinterest