Burn-out test

Doe de burn-out test en ontdek hoe je ervoor staat

Als je deze test doet, heb je het vermoeden dat je mogelijk burn-out hebt. Je voelt van alles, merkt dat je niet meer jezelf bent, maar je wilt meer zekerheid wat het nu is. Ben je gewoon erg moe, maar is er verder niets aan de hand? Of maak je je terecht zorgen over een burn-out? Deze test geeft je duidelijkheid.

De Burn-out Assessment Tool is een gevalideerde test die ontwikkeld is aan de Universiteit van Leuven onder leiding van Prof. Dr. Wilmar Schaufeli. Wilmar Schaufeli is een van de toonaangevende professoren op het gebied van burn-out in Nederland.

De test meet de mate van burn-out klachten. Het invullen van deze test neemt maximaal 5 minuten in beslag.

Na het invullen van de 22 vragen krijg je direct de uitslag. Dit is een indicatie van de mate waarin jij burn-out klachten hebt. Het geeft je duidelijkheid, zodat je je klachten kan plaatsen. Mogelijk vallen ze mee en zo niet, dan weet je dat er actie nodig is.

Let op: het is geen diagnose. Een diagnose kan alleen gesteld worden door een huisarts, bedrijfsarts of een andere daarvoor getrainde professional.

Burn-out-test

Neem in gedachten hoe je je de afgelopen twee weken voelde en geef antwoord op de vragen.

Ik voel me geestelijk uitgeput
Alles wat ik doe, kost mij moeite
Ik raak maar niet uitgerust
Ik voel me lichamelijk uitgeput
Als ik 's morgens opsta, mis ik de energie om aan de dag te beginnen.
Ik wil wel actief zijn, maar het lukt mij niet.
Als ik me inspan, dan word ik snel moe.
Op het einde van de dag voel ik me mentaal uitgeput en leeg.
Ik kan geen belangstelling en enthousiasme opbrengen voor mijn werk.
Ik voel een sterke weerzin tegen mijn werk.
Mijn werk laat mij onverschillig.
Ik ben cynisch over wat mijn werk voor anderen betekent.
Ik kan er mijn aandacht moeilijk bijhouden.
Ik heb moeite om helder na te denken.
Ik ben vergeetachtig en verstrooid.
Ik kan me moeilijk concentreren.
Ik maak fouten omdat ik er met mijn hoofd 'niet goed bij ben'.
Ik heb het gevoel geen controle te hebben over mijn emoties.
Ik herken mijzelf niet in de wijze waarop ik emotioneel reageer.
Ik raak snel geirriteerd als de dingen niet lopen zoals ik dat wil.
Ik word kwaad of verdrietig zonder goed te weten waarom.
Ik kan te sterk emotioneel reageren, terwijl ik dat niet wilde.

Pin It on Pinterest