De Cortisol-Manager

Eerst fysiek, dan mentaal

Stress wordt vooral als mentaal probleem gezien, maar dat is niet het hele verhaal.

Uitval door stress is heftig. Het raakt je. Je kan niet meer hetzelfde, je voelt je niet meer hetzelfde en je bent om het minste of geringste van slag.

Logisch dat je eerst denkt aan een coach of psycholoog om hier weer uit te komen. Behalve als je weet dat uitval door stress altijd het resultaat is van schade aan het lichaam.

Het stresssysteem heeft al láng signalen naar dat lichaam gestuurd. En die signalen zijn stelselmatig genegeerd. Of wel erkend, maar ook weer weggewuifd.

Want mensen verleggen steeds hun grenzen.

Dat korte lontje? Dat opgejaagde gevoel? Dat wazige hoofd en dat vele vergeten? Of die sleutelbos in de koelkast? Dat wordt het nieuwe gewoon. Je kan je er aan aanpassen en dus loop je door. Totdat het lijft écht zegt: ‘Nu is het genoeg’.

Thuis! Wat nu? 

De fysieke aanloop naar uitval, betekent ook dat er fysiek hersteld moet worden. En waar de bedrijfsarts zegt dat de cliënt rust moet nemen, is dat direct reden tot nieuwe stress. Want het klinkt zo makkelijk en voelt ook als dé oplossing om snel weer aan de slag te kunnen. Maar in de praktijk valt het vies tegen.

Rust nemen?

Hoe krijg je dat in vredesnaam voor elkaar met je hoofd dat maar door maalt? En je lijf dat van elke tegenslag in paniek raakt, een huilbui start of een veel te overtrokken reactie geeft op geluiden, gebeurtenissen en gezinsleden?

De tijd heelt onvoldoende 

Tijd heelt alle wonden, zegt men. Dat zal wel, maar het voelt alleen wel ein-de-loos lang. Met elke week voel je je kwetsbaarder en waardelozer. Je vindt dat je jouw collega’s in de steek laat en je leidinggevende teleurstelt. Juist jij… op wie ze altijd konden rekenen… Het begrip van de bedrijfs- of huisarts is fijn, maar het helpt je niet echt verder. Je wilt het zo graag anders, maar je weet niet HOE… en al die dingen samen veroorzaken nieuwe stress!

“Word je eigen cortisol manager.
Stuur je stress-respons en herstel.”

Dat is logisch

Je stresssysteem is enorm complex, het kan op veel manieren ontregeld zijn en zorgen dat jij je zo rot blijft voelen. Daar is niet één oplossing voor. Waar de één geremd moet worden, is de ander niet vooruit te branden. Daarom werken we met een indeling in vier typen, gebaseerd op hoe het stresssysteem ontregeld is.

Wat kun je daarmee?

Die verschillende stress-types, hebben ook allemaal een andere verstoring van de hormonale balans, die hersteld kan worden, maar elk op hun eigen manier.

9

Dus moet je eerst weten welk type jij bent.

9

Vervolgens moet je weten hoe het werkt.

9

Daarna kun je oefenen om er grip op te krijgen.

En als je dát door hebt, ben je weliswaar een paar weken verder, maar heb je wel alles in handen wat nodig is om echt te herstellen én terugval te voorkomen.
Je leert definitief omgaan met stress in plaats van passief te wachten tot alles weer bij het oude komt… wat meestal niet spontaan gebeurt of heel lang duurt.
R

Voor wie?

Deze aanpak is juist voor wie zich snel beter wil voelen en aan de slag wil met herstel. Voor wie geen zin heeft om zijn hele verleden erbij te slepen maar wel graag iets wil doen om hier goed uit te komen. Voor wie prima weet hoe hij in elkaar zit, maar toch last van stress heeft. Voor wie burn-out gehad heeft, maar toch klachten blijft houden.

Q

Voor wie niet?

Voor wie het wel lekker vind om thuis te zitten en niks wil. De Cortisol-Manager is gebaseerd op e-learning. Daardoor kan je in je eigen tempo en op je eigen tijd aan de slag. Je wordt ondersteund, maar je moet wel bereid zijn om dingen te veranderen. Anders houdt het op.

Dit krijg je

23 lessen die je in eigen tijd en tempo kan doen én persoonlijke begeleiding. De meeste deelnemers doen er 6 à 12 weken over. Vanaf eerste les aan de gang om het toe te passen. Met tussentijdse coachgesprekken, flexibel in te vullen. Wij monitoren je vooruitgang. Als je niks laat horen, informeren wij of je lekker op gang bent, of dat je even een terugkoppeling nodig hebt om weer vooruit te komen. Het e-health programma wordt persoonlijk door onze directe feedback op de opdrachten en de coaching.

Hiermee ga je aan de gang

Wat je lichaam doet bij stress en hoe jij daar het beste op kan reageren
Hoe belangrijk je fysieke conditie is voor je stressweerstand (maar dat intensief sporten vaak niet de oplossing is)
Dat je stresssysteem op verschillende manieren uit balans kan zijn en dat elk type een eigen aanpak vaagt
Hoe je met voeding de stressreactie kan remmen (of juist versterken)
Hoe je de energie van stress vóór je kan laten werken
Wat jij het beste kan doen om te zorgen dat je herstelt

Wie betaalt het?

Je baas, of jijzelf. Maar net wat jullie afspreken. Zodra de betaling binnen is, krijg je toegang tot het hele systeem. Je werkgever, bedrijfsarts of leidinggevenden krijgen op geen enkele manier inzage in jouw gegevens.

Waarom het werkt

stress en rust
Omdat je hiermee niet stil gaat zitten maar wel tot rust komt. Je herpakt de controle over je lichaam en fysieke reacties en dat voelt goed. Daardoor kom je langzaam maar zeker ook mentaal tot rust.
stress en rust
Doordat het online is, kan je het op je eigen tempo doen en op het moment dat het jou uitkomt. Een hele les achter elkaar of een deel van een les, omdat je hoofd in deze fase niet optimaal werkt en tijd nodig heeft om het te verwerken.
stress en rust
Je gaat natuurlijk steeds vooruit, maar je kan ook terug om te herlezen. Zodat je nog beter begrijpt wat er staat. Zo leer je omgaan met je nieuwe ik en met kleine terugvalmomenten, zodat je sterker bent als je echt gaat re-integreren.
stress en rust
De coaching maakt het heel persoonlijk. Afhankelijk van wat jij op dat moment nodig hebt, is dat een kort gesprek zodat je verder kan of een lang gesprek waarmee je zo nodig de diepte in gaat. Vaak zijn het juist de kleine inzichten die maken dat je grote stappen kan zetten.

Testimonials

De Cortisol-Manager is succesvol in de praktijk.

“Door de Cortisol-Manager heb ik inzicht gekregen in wat stress met mijn lijf doet en daarbij handvatten gekregen om heel concreet de stress aan te pakken. Ik vind het heel erg fijn om in mijn eigen tempo de lessen te volgen. De combinatie met coaching heb ik als superfijn ervaren!!”

Cortisol-manager

Clarike

“Door de eenvoud en doelgerichtheid heb ik het gevoel iets bruikbaars in handen te hebben. Nu ik het ook in de praktijk toepas levert me dat weer meer inzichten op. ik kan toepassen wanneer ik het gevoel heb dat het wel een beetje minder mag.”

review Cortisol-manager

Joost

Ondernemer
“De Cortisol-Manager heeft mij geholpen om van mijn klachten af te komen. Dat kan echt, maar je moet het wel zelf doen. Door te onderzoeken hoe je stressreactie is, hoe je je daarbij voelt en wat je wel kunt als je een mindere dag hebt. Je leert er mee omgaan en je kan het daarna toepassen. Nu gaat het goed! M’n energie is terug en ik voel me weer fit! ”

Cortisol-manager testimonial

Martina

Medewerkster thuiszorg

Lijkt het je wat ?

Stuur je leidinggevende de link naar deze pagina.
Plan een telefonische kennismaking voordat je definitief ja zegt.
Hier kun je zelf je tijdstip uitkiezen om met mij te overleggen:

Wil jij niet wachten?

Doe de burn-out test

En ontdek hoe je ervoor staat.

burn-out test

Of bekijk deze korte video met meer uitleg

Deze blogs kunnen ook waardevol voor je zijn

Al die tips waar je niets mee kan!

Al die tips waar je niets mee kan!

“Je moet gewoon meer lummelen, doe ik ook.” “Ga leuke dingen doen, daar krijg je energie van.” “Ga mee sporten, dat is goed voor je. Daar krijg je energie van.”...

Lees meer

Pin It on Pinterest