De Cortisol manager

De Cortisol-manager

Grip op (werk)stress werkt met de Cortisol-manager. Een e-health programma met psycho-educatie en opdrachten, ondersteunt met persoonlijke coaching.

Ben jij:
– uitgevallen met stress?
– burnout?
– nog wel aan het werk maar je hebt veel last van stress en je gaat omvallen als je niets verandert?

Dan kan deze aanpak het verschil maken.

Het idee achter de aanpak

Tot rust komen is cruciaal als je net bent uitgevallen met stressklachten, maar ook een hele lastige opgave met een lijf dat op hol geslagen is of juist niet meer vooruit te branden.

De Cortisol-manager leert je vanuit biologie en psychologie wat er fysiek gebeurt bij stress en hoe je dit proces kan beïnvloeden zodat je lichaam herstelt van de langdurige stress en jij je snel weer beter voelt. Dit fysieke herstel is een cruciale voorwaarde voor het mentale herstel, zonder dat blijf je kwetsbaar.

Veel van de gevolgen van stress worden onterecht aan de psyche toegeschreven. Niet meer kunnen concentreren, slecht slapen, niet op woorden kunnen komen, gejaagd zijn, moe, spierspanning in je nek en schouders, emotioneel, licht geraakt, ……  Het zijn allemaal gevolgen van fysieke schade door langdurige stress.

Door langdurige stress is je stressreactie uit balans waardoor je óf niet meer tot rust komt óf niet meer vooruit te branden bent. Er zijn vier manieren waarop je stressreactie uit balans kan zijn, met elk een eigen hersteltraject.

Zolang de fysieke schade niet hersteld is, blijf je emotioneel en kwetsbaar. Daarom: eerst focus op fysiek herstel, pas daarna is een coach of psycholoog zinvol.

Ben je uitgevallen?

Start dan zo snel mogelijk met de Cortisol-manager. Het geeft je houvast. Ook als je nu weinig energie ervaart is het goed om te starten. De Cortisol-manager geeft je praktische handvatten waardoor je snel weer grip ervaart in deze frustrerende periode.

Nog nét niet uitgevallen …

Ben jij druk en gestrest en is dat al langere tijd zo? Voel je dat het misgaat, maar weet je niet hoe deze trein moet stoppen?
De Cortisol-manager is geschikt voor jou en helpt je met kleine stapjes weer op het gezonde pad.

Als jij grip wil krijgen op je op je stress en bewust aan je herstel wilt werken, dan is de Cortisol-manager de juiste interventie voor jou.

Hoe werkt het?

De Cortisol-manager werkt met een combinatie van persoonlijke coaching, e-learning en opdrachten. Je start met een persoonlijk gesprek. Op basis daarvan kan je besluiten of door gaat. Zodra je inschrijving voltooid is krijg je toegang tot het programma en start ook de e-learning. Deze zorgt voor achtergrond en theorie. Dit maakt dat je in de coaching snel de verdieping in kan.

 • persoonlijke coaching
 • bio-psycho educatie via e-learning
 • door middel van de opdrachten pas je de lesstof toe op jouw situatie
 • de coach leest ook mee met de opdrachten en stuurt waar nodig via feedback bij
 • binnen 24 uur antwoord op jouw vragen
 • je volgt de lessen en maakt de opdrachten in je eigen tempo, vanuit huis
 • alleen jij en de coach hebben toegang tot de informatie
 • zonder jouw toestemming wordt niets gedeeld met je werkgever of bedrijfsarts
e-learning, opdrachten en persoonlijke coaching tegen stress

De e-learning duurt 23 dagen. De meeste deelnemers nemen 8 tot 12 weken de tijd om het programma door te lopen en het geleerde in hun dagelijks leven toe te passen. Op een aantal vaste momenten hebben we een coachgesprek, verder naar behoefte.

Leer omgaan met stress met de cortisol-manager

Wat leer je?

 • hoe de fysiologisch processen rond stress werken
 • hoe jij dit zelf in stand houdt
 • waaraan je het herkent
 • wat je beter kan doen
 • hoe klein de interventies kunnen zijn
 • met kleine stapjes in je leven in bouwen
 • de wisselwerking tussen je belasting en je belastbaarheid
 • hoe je je belasting kan sturen
 • hoe je je belastbaarheid kan vergroten
 • dat kleine interventies groot effect hebben!

Het resultaat

Aanpak op maat

Concrete handvatten

Grip op je eigen proces

Versnelling van je herstel

Stabiele basis voor re-integratie

Verkort het verzuim met minstens drie maanden

Het hele pakket (persoonlijke coaching, 23-daagse e-learning en feedback op de opdrachten) nu tijdelijk voor €575  inclusief BTW.

Als je binnen één week na de start besluit dat de Cortisol-manager niets voor jou is, dan betaal je € 125,- en krijg je zonder morren de rest van je geld terug!

Veel gestelde vragen

Kan je dit wel leren via e-learning?

Ja! De mechanismen achter stress zijn heel goed uit te leggen. Daardoor is het ook geschikt om via e-learning met stress-management aan de slag te gaan. Voor de andere vraagstukken is de coach beschikbaar.

Wanneer kan ik starten?

Je kan elk moment starten. Je doorloopt het in je eigen tempo.

Hoe kan ik betalen?

Je kan betalen met iDeal, credit card of via een directe bankoverschrijving. Je krijgt toegang tot het programma zodra je betaling ontvangen is.

Hoe krijg je coaching?

Coaching kan op verschillende manieren: via skype, aan de telefoon of in levende lijve. Het werkt alle drie even goed, het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. Veel coaching gaat via de telefoon, omdat de deelnemer het prettig vindt. In het kennismakingsgesprek aan het begin van het traject kan je voor jezelf ervaren hoe jij dit vindt.

Hoe gaat dat met re-integratie?

Het volgen van de Cortisol-manager staat je re-integratie niet in de weg. De bedrijfsarts begeleidt je in je terugkeer naar werk. De Cortisol-manager maakt je sterker en zorgt dat je bij al die stappen sterker in je schoenen staat.

Wat anderen van de Cortisol-manager vinden

Grip op werkstress heeft mij enorm geholpen om grip te krijgen op mijn stress. Ik heb inzicht gekregen in wat stress nu werkelijk inhoudt en zie nu in dat het een super mechanisme van mijn lijf is, dat me vooral probeert te helpen! De oefeningen, de filmpjes en de persoonlijke terugkoppeling over mijn voortgang hebben me uit mijn dip gehaald en nu heb ik handvatten die ik kan toepassen wanneer ik het gevoel heb dat het wel een beetje minder mag. Heel erg bedankt Eugenie.

Ingeborg

Jurist

Eugénie is hartelijk, houdt focus op het gestelde doel, stelt gerichte vragen die sturen naar mogelijkheden en oplossingen. Ze straalt positiviteit en vertrouwen uit en geeft haar gesprekspartner het gevoel dat ze waardevol is en competent om eigen doelen te realiseren. Ze zet humor in, waardoor zaken niet zwaarder, maar ook niet lichter worden dan dat ze zijn.

Christelle

43

Door de Cortisol-manager heb ik inzicht gekregen in wat stress met mijn lijf doet en daarbij handvatten gekregen om heel concreet de stress aan te pakken. Toen ik net begon, zat ik echt vol in mijn burn-out. In mijn ‘hoofd’ ging het wel okee, maar vooral lichamelijk was ik echt ‘op’. Ik wilde zo snel mogelijk met iets concreets aan de slag om uit deze situatie te komen en met behulp van de Cortisol-manager lukt me dat goed. Door de oefeningen wordt het niet alleen een theoretisch verhaal, maar wordt het ook concreet gemaakt.
Ik vind het heel erg fijn om in mijn eigen tempo de lessen te volgen. Soms heb ik langer nodig om hetgeen ik leer in de les, toe te passen in de praktijk en die tijd krijg ik hiermee ook. Ik wil namelijk voorkomen dat ik door de lessen vlieg en daardoor geen nieuw gedrag aanleer, maar snel in mijn oude gedrag verval. De combinatie met coaching heb ik als superfijn ervaren!!

Clarike

Door de eenvoud en doelgerichtheid heb ik het gevoel iets bruikbaars in handen te hebben. Nu ik het ook in de praktijk toepas levert me dat weer meer inzichten op.

Joost

Ondernemer, 63

De Cortisol-manager heeft mij in drie maanden van mijn enorme moeheid afgeholpen. Het programma heeft mij veel inzicht en kennis opgeleverd. Het is helder uitgelegd en goed toepasbaar door de kleine stapjes.

Mieke

Werkzaam in ziekenhuis, 60