Selecteer een pagina

Stagnerende re-integratie bij burnout wijst op onvoldoende fysiek herstel

31 oktober, 2019

Re-integratie bij stress gaat met horten en stoten en duurt vaak erg lang. Tot grote frustratie van alle betrokkenen. De oorzaak wordt vaak in psychologische verklaringen gezocht, meestal onterecht.

Voor herstel is het cruciaal dat er eerst gewerkt wordt aan fysiek herstel. Is dat niet gebeurd en ben je met je medewerker al in de re-integratiefase beland? Dan kan je aan de volgende signalen herkennen dat het fysieke herstel nog niet optimaal is.

De medewerker blijft heel emotioneel, ook tijdens het werk. Je ziet hoe moeilijk hij of zij het heeft en het lijkt een overmatige reactie op iets kleins. Dit is vaak een reden om weer met de coach of psycholoog te praten, maar eigenlijk is het emotioneel centrum in het brein nog onvoldoende hersteld. Als dat wel goed hersteld zou zijn zou de medewerker er minder van slag van zijn.

De urenopbouw gaat heel langzaam. Het begint met een uurtje per dag, bouwt voorzichtig op, maar blijft ergens hangen rond de drie a vier uur per dag. Dat is geen onwil, de medewerker heeft nog weinig energie en het verwerken van alle informatie die op het werk op je af komt, kost veel energie. Een gezond lichaam is in staat om voldoende energie vrij te maken. Als dat bij herhaling niet lukt, is het lichaam nog onvoldoende hersteld.

De medewerker schiet steeds in de stress. Er hoeft maar iets te gebeuren en het is weer raak. Je ziet het gebeuren maar begrijpt de sterke stressreactie niet, de medewerker zelf begrijpt het meestal ook niet. We zijn gewend stress mentaal te benaderen en gaan op zoek naar de reden van de stress. De reden hoeft helemaal niet in de buitenwereld te liggen. De eigen fysieke stressreactie kan nog steeds ontregelt zijn en springt sneller aan.

Fysiek herstel van de schade door langdurige stress is belangrijk. Het klinkt makkelijker dan het is. Voor een klein deel van de mensen die zijn uitgevallen is rust voldoende. Voor het merendeel niet.

Herken je dit? Stagneert de re-integratie van je medewerker, dan is het herstel nog niet volledig. Een psycholoog of coach kan hier niet veel mee. De Cortisol-manager wel.

Wil je het verzuim door stress zo efficiënt mogelijk aanpakken dan is het belangrijk dat je de Cortisol-manager in de tweede week van verzuim al inzet. Dat is optimaal. Ook in een later stadium van de re-integratie is inzet van de Cortisol-manager zinvol, al is er dan al veel kostbare tijd verloren gegaan.

Wil je meer informatie over een lopende casus? Boek een sparsessie!

Hartelijk dank!